Samenwerkingspartners

Samenwerkingspartners

Een overzicht van partners

Stadsschouwburg Utrecht is onze partner in het programma ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag 8 maart 2023. Zij hosten de 2 borduurmiddagen op 26 februari en 5 maart en organiseren samen met ons De Borduurschool Let's Grow flowers not walls deel 2 op 8 maart van 13 - 18 uur. De Stadsschouwburg maakt mogelijk dat onze borduurders van het eerste uur met een vrij buskaartje en entree kunnen deelnemen en dat onze vrijwilligers een vrijwilligersvergoeding ontvangen. Dat waarderen wij zeer. 


Art Utrecht is het platform voor beeldende kunst in Utrecht. Kunstmanifestatie CareFull is een kunstproject van ArtUtrecht dat gaat over ‘zorg’ in de breedste zin van het woord. Zorg voor elkaar, je omgeving, natuur en jezelf. De deelnemende kunstenaars reflecteren op deze thema’s.

Let’s grow flowers not walls is een onderdeel van Kunstmanifestatie CareFull. Curator Imke Ruigrok en haar team stelden deze kunstmanifestatie samen.



Het Utrechts Monumentenfonds

Als locatie mogen we gebruik maken van de Refectiekamer van het Van Pallaeshuis in vriendelijke samenwerking met Het Utrechts Monumentenfonds. Maria van Pallaes (1587 – _1664) deelde voedsel en kleding uit en liet haar vermogen na aan de minder bedeelden van de stad Utrecht. Ze stichtte voor hen “De kameren van Maria van Pallaes’aan de noordkant van de Agnietenstraat. Let’s grow flowers is een community-borduurproject

In de sporen van het gedachtengoed van Maria Pallaes en naar aanleiding van het thema Utrecht 900, Stad zonder muren.

 

Crafts Council Nederland (CCNL) is het platform voor het creatieve ambacht in Nederland. Sinds haar oprichting tien jaar geleden, zet CCNL zich in voor de innovatie van ambachtelijke technieken door middel van overdracht aan de jongere generatie. Het is de plek waar design, kunst, mode, erfgoed en vakmanschap samen komen. CCNL werkt nauw samen met alle spelers uit het Craftsdomein, als initiatiefnemer, gids, conceptontwikkelaar, aanjager én verbinder.

 

Stichting Welkom in Utrecht brengt vluchtelingen die in Utrecht wonen in contact met mensen uit de regio en andersom. Er worden activiteiten aangeboden voor, door en met vluchtelingen. Dit gebeurt onder andere op het gebied van taal, sport en cultuur. Welkom in Utrecht helpt de vluchtelingen om een eigen netwerk op te bouwen, wat bijdraagt aan hun zelfstandige leven. Andersom is voor de inwoners van regio Utrecht het echte, persoonlijke contact met vluchtelingen ook belangrijk. Het brengt begrip en tolerantie ten aanzien van deze nieuwe groep landgenoten. 


Het afgelopen jaar borduurden we bij de locaties van Welkom in Utrecht (AZC Oog in AL en Noodopvang Starlodge)en Plan Einstein

https://welkominutrecht.nu/samen-maken-we-een-tuintapijt/


A Beautifull Mess

is het Grand Café gevestigd op een verrassende plek, namelijk het AZC asielzoekerscentrum in Utrecht-West, Oog in Al. Onze allereerste borduursessie in 2021 was daar aan een grote ronde tafel midden in het café.

Bij A Beautiful Mess Utrecht kan je heerlijke wereldse gerechten proeven in het sfeervolle restaurant. A Beautifull Mess is een horecaconcept ontwikkeld door Refugee Company. Hier kun je aankomen, je vestigen, een baan vinden, leven.

https://abeautifulmess.nl/utrecht/


Op 24 sep en 29 oktober 2022 borduurden we in A Beautiful Mess  van 14 - 16 uur. Ook voor 2023 zijn we weer welkom

De Bibliotheek Utrecht

In april 2022 organiseerde ik samen met de Bibliotheek Utrecht een tentoonstelling van de gemaakte 2 tuintapijten door de vrouwen en kinderen van het AZC Oog in Al. Als Vliegend tapijt was het de hoogste tijd de kracht en talenten van deze geweldige vrouwen in het volle licht te zetten. Binnen een maand over Duurzame mode organiseerden we samen 2 borduurmiddagen midden in de Centrale hal. Een groot succes waarbij naast de vrouwen en kinderen ook HKU studente, collega kunstenaars, collega’ suit de basisscholen, mijn buurvrouw, toevallige bibliotheekbezoekers aanhaakten.

De Bibliotheek Utrecht  heeft alle medewerking toegezegd om in het najaar 2022 en voorjaar 2023 weer ruimte te bieden aan periodieke borduurmiddagen in de Centrale bibliotheek. 


Op 1 en 22 oktober 2022 borduurden we in de Bieb van 14 - 16 uur

en ook op 5, 12 en 19 februari 2023


https://www.bibliotheekutrecht.nl/agenda/volwassenen/alle-activiteiten-volwassenen/lets-grow-flowers-1-22-okt-22.01102022.html


RAUM

is een stadslab gevestigd aan het Berlijnplein in Leidsche Rijn, Utrecht. Nergens in Nederland is er een stadswijk waar in zo’n korte tijd zoveel nieuwe mensen zijn komen wonen. Met exposities en events betrekken we bezoekers en bewoners bij stedelijke thema’s. Bij RAUM ervaar, onderzoek én maak je mee. Zo geven we samen vorm aan het stadsleven van de toekomst. Met Raum is een warme samenwerking. Zo gaf ik vorige winter Plantmeditaties in hun programma Wintersense en werken we nu weer samen vanuit borduurpatronen vanuit onze Borduurcirkel aan de grote straatschildering op het Berlijnplein door United Painting. 

Op 8 en 15 oktober 2022 borduurden we in RAUM van 14 - 16 uur


HKU Master of Education in Arts

is een opleiding waar studenten zelf werkzaam in een onderwijspraktijk creativiteit inzetten om inspirerende en innovatieve didactische concepten te ontwikkelen. Denk aan een spel, tool of leerlijn. Om zover te komen denken studenten  verder dan hun eigen vakgebied of de traditionele onderwijs- en leervormen, om zo pionier te worden op het gebied van educatieve vernieuwingen in en buiten het (kunst)onderwijs.


HKU Master of Education in the arts zal betrokken zijn bij Let’s grow flowers not walls in de Introductieweek  van de opleiding. Studenten zullen meedraaien in de learning by doing community tijdens de startweek en verderop in het project.